Thursday, January 05, 2017

Λογοκρισία σχολίου απο "Το Ποντίκι" για τα Τάγματα Ασφαλείας

Η εφημερίδα "Το Ποντίκι", σε αυτό το αρθρο (27/10/2015) του Ξενοφώντος Μπρουντζάκη για το βιβλίο "Εμφύλια Πάθη" των Σ.Καλύβα και Ν.Μαραντζίδη για τα Ταγματα Ασφαλείας έγραψα το παρακάτω σχόλιο μέσω Disqus, το οποίο και διαγράφθηκε.  Θεωρώ πως ειναι μια βαθεία αντιδημοκρατική πρακτική το να κοβονται σχολια που δεν ειναι υβριστικά, δεν προτρέπουν σε βία, και δεν δημοσιεύουν προσωπικά στοιχεία.

Φαίνεται ότι σε καποιους η εποχή του επίσημου λογοκριτή τους έχει αφήσει τις κλυτερες των εντυπώσεων, και κάνουν το παν για να την αναβιώσουν.

Η διακριση ανάμεσα σε ομάδες της Κατοχής που λαμβάναν όπλα και "άδειες" από τους Γερμανούς, και στις υπόλοιπες που τους τα κλέβαν, ειναι βαραθρώδης. Οι Καλύβας και Μαραντζιδης τα τελευταία 10+ χρόνια αποπειρώνται μια περίτεχνη ιστορική διαδρομή με σκοπό να τη θολώσουν. Και το ενδιαφέρον ειναι πως ο Σ.Καλύβας σε ανύποπτο χρόνο ειχε εντοπίσει πως κάτι τέτοιο ειναι η ουσιαστική προυπόθεση που χρειάζεται το κόμμα της ΝΔ ώστε να μην ενοχλούνται οι ελληνες με τις απόψεις της, και να επεκτείνονται απρόσκοπτα στα νεαρότερες ηλικίες[1].
Μπραβο στη διορατικότητά του! Όντως, το κόμμα της ΝΔ αποπνέει μια βαρβατίλλα απο βασιλόφρονες, ακροδεξιούς, ταγματασφαλήτες και δωσίλογους πολιτικούς που από τα χρόνια της ΕΡΕ κρύφτηκαν μέσα της.
Και όντως, μια δυνατότητα είναι να αλλάξει το πρόσημο σε αυτα τα "επαγγέλματα", ώστε το κόμμα της ΝΔ να μπορέσει να γίνει αυθεντικά "λαικό".
(Η άλλη επιλογή είναι να εναγκαλιστεί με το πνεύμα του ΕΔΕΣ και της πατριωτικής Δεξιας, και να αποκηρύξει μια και καλή το δωσιλογικό παρελθόν της χώρας)
Αλλά το να προσπαθεί ο Σ. Καλύβας να μπερδέψει τα νουμερα των θυμάτων (πτωματολογία) των τεσσάρων παραγόντων του Ελλαδικού χώρου στα χρόνια της Κατοχής Πολέμου (Γερμανοί & Δωσίλογοι, Αριστερή & Δεξία αντιστασιακοί) για να σβησει την παραπάνω "διάκριση", ειναι κατι που, πιστεύω, θα καταπέσει όταν η νέα γενία των ιστορικών στα ελληνικά πανεπιστήμια ασχοληθεί σοβαρά μαζί του.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...