Sunday, July 15, 2012

Όχι άλλο Γεννετικό Κάρβουνο μωρέ!! (ΗΕΚ-293)

Αυτό το viral mail έχει σπασει καθε ρεκορ παραπληροφόρησης!
Ότα το είχα πρώτολάβει έκατσα και διάβασα το ένα και μονάδικο paper που στηρίζεται η υπόθεσή του, αν και το αναφέρει σε 2-3 σημεία με διαφορετικούς τίτλους για περισσότερο μπούγιο.
Όσοι έχετε κάποιες γνώσεις μοριακής βιολογίας θα καταλάβετε την τρυκιμια εν κρανιω των ακροδεξιών Αμερικανών που προωθούν τέτοια θέματά.


Περιγραφή της Έρευνας της Senomyx

Στο προκείμενο η semomyx ερεύνησε την μοριακή και γενετική ομοιότητά των υποδοχέων γεύσης του γλυκού με την umami.
Αυτή είναι μία βασική γεύση που ερεθιζεται από πρωτεινες, κυρίως από το L-γλουταμινικο αμινοξυ τους (το "γλουταμινικό" που λενε στη βιομηχανία τροφίμων).
Και η ερευνα της senomyx συμπέρανε πως η γλυκαντικη ουσία ασπαρταμη προκαλεί πιο ικανοποιητική και πληρη γευση στα τροφιμα από τη ζάχαρη ακριβώς επειδή έχει αμινοξικο περιεχομενο (δεν είναι ζάχαρο αλλά διπεπτίδιο, δηλαδή 2 αμινοξέα μαζί μεθυλιωμένα).
Οπότε ενεργοποιεί ταυτόγχρονα 2 υποδοχείς γεύσεων, του γλυκού και της umami.
Στην έρευνά της τώρα (μοριακή και γενετική ομοιότητα των υποδοχέων γεύσης, κτλπ) η senomyx χρησιμοποίησε
  1) ποντίκια και
  2) τα HEK-293
Τα δεύτερα ειναι κλονοποιημενα βλαστικα ανθρωπινα κύτταρά, ολα απογονοι καποιου Ολλανδικου εμβρυου του 1970, καθόλα νόμιμα, που τα χρησιμοποιούν οι βιολόγοι ανά τον κόσμο για να έχουν επαναληψιμοτητα στα πειράματά τους.
Τέλος, καποιες πολυεθνικες εταιριες τροφιμων συνεργάστηκαν με την senomyx, για να κάνουν τα προϊόντα τους πιο εύγευστα.

Σενάρια Φαντασίας της Χριστιανική Ακροδεξιάς των ΗΠΑ

Τα βλαστοκυτταρα (θυμάστε τον Μπούς που τα απαγόρευσε?) και άρα και τα ακομη πιο πολυδυναμα εμβρυονικά κυτταρα είναι κόκκινο πανί για την χριστιανική δεξιά της Αμερικής . Ακομη περισσοτερο όταν προέρχονται από εκτρώσεις!
Φανταστείτε τι θα έπαθε ο εγκέφαλός του κακομοίρη pro-life τυπά που έστησε το ζήτημα όταν ανακάλυψε και τα δύο "κόκκινα πανιά" στο ιδιο άρθρο της Wikipedia (των HEK-293)!
Έβαλε και τους αρουραίους της έρευνας μέσα, ...και γεννήθηκε αυτό το δυστοπικό άρθρο που έχει καταγελαστεί διεθνώς!
(δείτε εδώ)
Πχ, για το γενικότερο πλαίσιο της pro-life προπαγάνδας στο θέμα:
http://m.theatlanticwire.com/national/2012/01/why-one-oklahoma-senator-wants-you-think-there-are-fetuses-your-food/47819/

Δυστυχώς οι προ-λαϊφάδες έχουν πάρει αμπάριζα και θέλουν με το στανιό να περάσουν τις φανατικές θεωρίες τους στην wikipedia στο άρθρο για τη senomyx
οπότε έχει προταθεί να μπεί κλείδωμα στο άρθρο αφού πρακτικά δέχεται την οργανωμένη επίθεση αγιατολάδων του σκοταδισμού των ΗΠΑ.


Σημ(Γεναρης 13): Και ο Zyklon-B που τα 'χει παρει με το θεμα, εγραψε ενδιαφέρον σχετικό άρθρο, με περισσότερες τεχνικές λεπτομέρεις για τα HEK293: http://fridge.gr/56371/stiles/kyttara-emvria/

3 comments:

ΗΕΚ293 said...

Εχει ενδιαφέρον και αυτό εδω http://fridge.gr/56371/stiles/kyttara-emvria/ - αν φυσικά το μήνυμα δεν το στείλει το blog στο spam λόγω λινκ!

ankostis said...

Thanks, ωραίο άρθρο, το πρόσθεσα.

Anonymous said...

Σε όλα όσα λες υπάρχει kai ο αντίλογος...
...εσύ επέλεξες να μας δείξεις την εκδοχή των πολυεθνικών και ότι όλα είναι αθώα και "τριανταφυλένια" ok...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC123709/pdf/pq0702004692.pdf

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...