Tuesday, August 28, 2007

Μου φαινεται πως εχω μια θεωρια για τις πυρκαγιες...

Βλεποντας την δορυφορικη εικονα της φλεγομενης Ευβοιας-Πελλοπονησου, και διαβαζοντας για παραλληλες πυρκαγιες σε Γραμματικο και Μαραθωνα την Δευτερα-Τριτη, μου φαινεται ολο και πιο πιθανο:

Η νουμερο ενα αιτια των πολλαπλων πυρκαγιων των τελευταιων ημερων ειναι οι κολωνες της ΔΕΗ που διασχιζουνε τα δαση, και οι οποιες πετανε περισσοτερους σπινθηρες οταν η ατμοσφαιρα κουβαλα σωματιδια απο διπλανες φωτιες.


Ειναι προκλητικο να παρατηρεις πως σχηματιζονται εστιες ακριβως κατω απο το ιχνος καπνου καποιας αλλης πυρκαγιας, πχ στο Μαραθωνα, ή στο Λαυριο, ή στην Κορινθια!

Αν επαιρνα προσβαση στα συμπερασματα του ανακριτικου της πυροσβεστικης, ισως και να μπορουσα να αποδειξω την πεποίθησή μου αυτή.

Εναλλακτικα θα μου αρκουσε ενα video με την εξελιξη της δορυφορικης εικονας των πυρκαγιων (απο παρασκευη 24-8-02007 εως σημερα) σαν αυτα που δινει το meteo.gr.

2 comments:

Anonymous said...

Έχω δει με τα μάτια μου σύρματα της ΔΕΗ σε δάσος, να συγκρούονται μεταξύ τους από το δυνατό αέρα και να πετάνε μεγάλους σπινθήρες που πέφτουν στο έδαφος. Δεν νομίζω όμως ότι αυτή είναι η κύρια αιτία των πυρκαγιών. Επιμένω στην παρατεταμένη ξηρασία και τους καύσωνες, όπως βλέπουμε από τους δορυφόρους ολόκληρο τον πλανήτη.

ankostis said...

Δεν μπορω να εκφρασω το ποσο συμφωνω με αυτο που λες μονο μεσα απο ενα απλο post!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...